Guvernul va initia, pentru perioada 2011-2020, un plan de sprijinire a romilor pentru inceperea unei afaceri si/sau obtinerea certificatului de persoana fizica autorizata, plan prin care estimeaza ca va facilita angajarea a 40.000 persoane de etnie roma.

Planul va fi integrat intr-o noua strategie de imbunatatire a situatiei romilor, releva un document oficial.

"Pe tema ocuparii fortei de munca, obiectivele strategiei sunt facilitarea angajarii a 40.000 persoane de etnie roma, cresterea nivelului de calificare a persoanelor de etnie roma, sprijinirea romilor pentru inceperea unei afaceri si/sau obtinerea certificatului de persoana fizica autorizata", se arata in document, citat de MEDIAFAX.


Intr-o discutie avuta recent, premierul Emil Boc i-a spus presedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, ca Guvernul va adopta in perioada imediat urmatoare un act normativ care propune o noua strategie nationala pentru integrarea romilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.