Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a lansat, duminica, un apel celor care vor sa faca din Legea educatiei "un lucru important pentru viitor" sa se implice in aplicarea ei.

Funeriu a declarat presei, la Timisoara, ca in curand va intra in vigoare noua Lege a educatiei, care "va deschide noi drumuri pentru invatamant", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"In curand, va intra in vigoare noua Lege a educatiei nationale, care, cred eu, deschide noi drumuri pentru invatamant. Si inca o data, ii chem pe toti cei care vor sa faca din acest proiect educational pentru Romania un lucru important pentru viitor sa se implice in tot ceea ce inseamna punerea in aplicare a acestei legi moderne", a spus ministrul.

Peste 20 de asociatii profesionale au semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Educatiei pentru elaborarea metodologiilor de aplicare a Legii educatiei, iar alte cinci si-au exprimat intentia de a adera la protocol, declara, joi, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

"Obiectul protocolului este colaborarea dintre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si asociatiile profesionale din educatie in calitate de parteneri cu drepturi si responsabilitati specifice in vederea ameliorarii calitatii educatiei din Romania prin elaborarea si punerea in practica a metodologiilor de aplicare a Legii nr. 1/2011 - Legea Educatiei Nationale si a demersului de modernizare curiculara", spunea ministrul Educatiei.

El preciza ca a initiat si semnat acest protocol, apreciind ca asociatiile profesionale sunt "principalele rezervoare de competenta" din invatamantul romanesc actual.

Potrivit ministrului numai impreuna cu cei mai competenti reprezentanti ai cadrelor didactice MECTS va reusi sa modernizeze educatia din Romania.

Ministrul a tinut sa precizezeca lista ramane deschisa pentru toate asociatiile profesionale care decid sa se alature semnatarilor protocolului.

Citeste si:
Daniel Funeriu: Orice diriginte normal la cap trebuie să predea...
Daniel Funeriu: Orice...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.