Plenul Senatului va dezbate in sedinta de luni proiectul legii educatiei nationale si raportul de admitere cu amendamente intocmit de senatorii PSD si PNL din Comisia pentru invatamant, contestat insa de presedintele acesteia, Mihail Hardau (PDL), de grupul parlamentar pe care acesta il reprezinta, precum si de UDMR.

  • Scandal pe Legea Educatiei

Liderul grupului parlamentar al PDL, Cristian Radulescu, a anuntat ca luni intentioneaza sa solicite plenului Senatului retrimiterea proiectului la comisia de specialitate, intrucat raportul acesteia este 'neregulamentar', nefiind semnat de presedintele comisiei. Acesta a subliniat ca solicitarea a fost inaintata si martea trecuta Biroului Permanent, insa a fost respinsa, opozitia avand majoritate in forul de conducere al Senatului, relateaza Agerpres.

De asemenea, presedintele Comisiei pentru invatamant din Senat, Mihail Hardau, a spus ca refuza sa participe 'la promovarea unei actiuni politice care altereaza principiile fundamentale ale legii educatiei nationale"
.

Si liderul grupului parlamentar al UDMR din Senat, Andras Fekete, a anuntat ca Uniunea Democrata Maghiara din Romania va face tot posibilul ca raportul privind legea educatiei sa fie respins de plen.

Mai mult, presedintele UDMR, Marko Bela, a sustinut ca Mircea Geoana trebuie sa fie demis din functia de presedinte al Senatului, fiindca a aprobat convocarea Comisiei pentru invatamant din Senat, fara acordul presedintelui acesteia si fara cel al Biroului Permanent, pentru zilele de weekend, incalcand astfel Regulamentul Senatului
.

Pe de alta parte, insa, Mircea Geoana considera ca raportul comisiei a fost depus regulamentar la Biroul Permanent al Senatului.
Acesta a sustinut ca, in cazul in care Guvernul va continua procedura asumarii, legea adoptata in acest fel va fi neconstitutionala si intentioneaza sa se adreseze din nou Curtii Constitutionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.