Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat ca exista o legatura morala intre Schengen si nivelul coruptiei din Romania, astfel incat, daca scade coruptia, automat cresc si sansele aderarii pe criterii pur tehnice.

"Exista o legatura morala intre Schengen si nivelul coruptiei din Romania, prin urmare, daca acest nivel scade si daca cazurile de coruptie se raresc, sansele noastre cresc de a intra in Schengen pe criterii pur tehnice, asa cum este si cazul, fara ca cineva sa mai poata face conexiuni intre capacitatea noastra de a apara frontiera UE si slabiciunile factorului uman", a spus Baconschi, la Camera Deputatilor, unde participa la audieri in cadrul Comsiei de aparare pe tema aderarii la Spatiul Schengen, scrie MEDIAFAX.

Intrebat apoi in ce masura scandalul de la MAI ar putea afecta data intrarii Romaniei in Schengen, ministrul a evitat un raspuns concret.

"Cred ca cel mai bine e sa-l intrebati pe colegul meu, domnul ministru Igas, cu privire la acest lucru, pentru ca am vazut doar ca se fac niste schimbari de cadre", a spus el.

De altfel, el a spus ca "a urmarit cu coada ochiului" evenimentele de la MAI si ca nu se poate pronunta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.