Presedintele in exercitiu, Ion Iliescu se pregateste sa revina in PSD intr-un moment in care apele sunt extrem de tulburi. Preluarea puterii in partid de catre presedintele in exercitiu se petrece exact in perioada in care acesta a facut o gafa politica cu grave urmari pentru PSD: gratierea lui Miron Cozma. Gestul "tatucului" a starnit o serie de nemultumiri pritre liderii PSD, primul care s-a razvratit fiind ministrului Finantelor, Mihai Tanasescu. El a amenintat cu demisia din PSD in cazul intoarcerii ca presedinte PSD a lui Iliescu. In ciuda dezmintilor liderilor PSD care au spus ca afirmatiile lui Tanasescu au fost provocate de o "stare emotionala", mai multe organizatii din teritoriu - fidele la un moment dat lui Iliescu - au inceput sa il atace pe acesta. Conducerea PSD a facut apel la unitate, i-a informat pe liderii locali ca pozitia partidului nu s-a schimbat si ca se mizeaza, in continuare, pe formarea majoritatii parlamentare cu UDMR, PUR si grupul minoritatilor si, pe baza acesteia, a viitorului Guvern.

Ape tulburi in teritoriu

In aceeasi zi, Marian Oprisan, presedintele PSD Vrancea, a condamnat in termeni duri decizia lui Iliescu de a-l gratia pe Miron Cozma. Totodata, deputatul PSD Alecsandru Stiuca a caracterizat ultimele actiuni ale lui Ion Iliescu drept "greseli pe care daca si dumnealui le-a recunoscut, le caracterizez si eu tot ca greseli". Imediat dupa ce UDMR s-a decis sa mearga cu Alianta PNL-PD, PSD a incercat sa iasa basma curata. Viorel Hrebenciuc a explicat ieri intr-un comunicat de presa ca PSD nu a putut fi de acord cu solicitarea UDMR privind autonomia "tinutului secuiesc". Hrebenciuc a amintit si ca partidul sau a respins, in trecut, doua proiecte de lege privind autonomia teritoriala pe criterii etnice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.