Statele UE au o obligatie comuna in privinta romilor, a declarat premierul Emil Boc, in replica la afirmatiile secretarului de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, care considera ca aderarea Romaniei la Spatiul Schengen ar trebui conditionata de rezolvarea problemei romilor.

”Cred ca Romania, impreuna cu toate celelalte tari europene, au o obligatie comuna in privinta problemei romilor”, a adaugat premierul, intrebat daca aceste critici pot afecta aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, potrivit NewsIn.

In ceea ce privește declaratia lui Lellouche potrivit careia premierul roman i-a promis ”cu greu”, in luna februarie, ca va numi un secretar de stat pentru insertia romilor, insa acest lucru nu s-a intamplat, Boc a spus ca exista un secretarul de stat care se ocupa de aceasta problema. ”Domnul Valentin Mocanu este secretarul de stat desemnat pentru problematica romilor, in cadrul Ministerului Muncii”, a declarat Boc.

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, a declarat intr-un interviu pentru RFI ca trebuie ca problema romilor sa fie o conditie pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen. "Trebuie ca chestiunea roma sa fie o conditie pentru Schengen. Romania ar trebui sa adere la spatiul Schengen in martie anul viitor si i-am spus colegului meu roman (ministrul de externe Teodor Baconschi - n.r.) ca avem rezerve. Colegul meu nu a apreciat ce i-am spus, dar trebuie sa lucram cu guvernul roman. Exista doua milioane si jumatate de romi in Romania si e responsabilitatea Romaniei sa ii integreze. Nu Franta trebuie sa ii integreze pe romii romani", a subliniat Lellouche.

Integrarea romilor, conditie pentru aderarea Romaniei la Schengen?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.