Premierul Emil Boc a declarat marti, la Patrauti, judetul Suceava, ca fiecare familie care are persoane decedate din cauza inundatiilor va primi un ajutor de 5.000 de lei, si ca este posibil ca Romania sa apeleze la Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, transmite corespondentul NewsIn.

Boc a spus in cursul vizitei la Patrauti, localitate grav afectata de inundatii, ca a dispus alocarea de alimente si apa minerala din rezervele de stat. El a cerut prefectiilor si presedintilor de consilii judetene sa faca de urgenta un bilant al inundatiilor, astfel incat Romania sa poata apela la Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene.

Premierul a precizat ca la constructia de case sociale TVA ramane la nivelul de 5%, majorarea decisa recent de Guvern urmand sa nu se aplice in acest caz.

Emil Boc a fost prezent marti dupa-amiaza in localitatile sucevene Patruti si Darmanesti, grav afectate de inundatiile din ultimele 24 de ore. La ora transmiterii acesti stiri, Boc a plecat spre Dorohoi, Botosani, unde inundatiile au distrus sute de gospodarii si unde sapte persoane si-au pierdut viata. Inundatiile au provocat pagube majore in judetele Botosani, Suceava, Iasi si Neamt, in conditiile in care 17 persoane au decedat, iar mii de locuinte si gospodarii au suferit distrugeri.

Vicepremierul Marko Bela a anuntat, marti, ca Executivul va discuta in sedinta de miercuri ”foarte serios” despre masurile care trebuie luate in urma inunda?iilor si ca in acest moment prioritatea este protejarea populatiei.

Hidrologii au emis, marti, avertizare de cod rosu pe Siret si au prelungit atentionarea pe mai multe sectoare ale raurilor Prut si Jijia, aferente judetelor Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau si Galati. Avertizarea este valabila pentru urmatoarele trei zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.