Liderii opozitiei sunt de parere ca o noua motiune de cenzura nu ar face altceva decat sa solidarizeze echipa PDL si aliatii lor din Parlament.

Presedintele PNL Crin Antonescu a afirmat ca depunerea unei noi motiuni de cenzura pana la finalul acestei sesiuni parlamentare ar fi doar un exercitiu de imagine sortit esecului, iar un moment mai bun pentru un astfel de demers ar fi la toamna, relateaza NewsIn.

"Acum o motiune de cenzura, in opinia mea, este doar un exercitiu de imagine al carui rost eu nu-l vad. Cu atat mai mult cu cat inteleg ca PSD nu e dispus sa participe la o eventuala formula alternativa de guvernare, asa incat cred ca timpul unei motiuni de cenzura este undeva la inceputul sesiunii de toamna", a spus Antonescu, inainte de inceperea Biroului Politic Central al PNL.

Potrivit liderului PNL, pana in toamna vor deveni vizibile si efectele masurilor de austeritate, astfel ca sansele unei motiuni de cenzura ar putea creste, inclusiv prin presiunea strazii. "Pana in toamna poate mai multi parlamentari si in orice caz opinia publica se vor convinge ca acest Guvern al acestui partid - PD - este incorigibil si cred ca in acel moment tensiunea sociala si presiunea asupra Parlamentului vor fi majore. La trei zile dupa o motiune de cenzura sa venim cu alta este doar un exercitiu destinat esecului", a conchis Antonescu

Ce zice PSD-ul?

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca o noua motiune de cenzura introdusa de social-democrati in ultimele zile ale sesiunii parlamentare "ar parea fara rost" si nu ar face decat sa solidarizeze echipa guvernamentala si cea parlamentara a PDL.

"Acum, in aceste zece zile ale sesiunii, ar parea fara rost sa venim cu o noua motiune (de cenzura, n.r.), mai ales ca tensiunea legata de prima motiune a creat o dezbatere extrem de ampla, iar acum cred ca ar fi mai greu de mobilizat un numar de voturi pentru aceasta motiune. Mai ales dupa discutiile care au avut loc, inclusiv in cadrul PDL. O motiune initiata acum nu ar face decat sa solidarizeze echipa guvernamentala si echipa parlamentara a PDL. Cred ca este mult mai bine sa pregatim pentru toamna o motiune de cenzura. In mod evident vor fi conditii potrivite. Pana atunci, vom gandi si modul in care sa actionam, sa reactionam, sa construim eventual o varianta alternativa, daca motiunea respectiva va trece", a declarat Nastase.

Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.