Politica 25 Mai 2009 04:59
Presedintele Traian Basescu a declarat duminica, in localitatea suceveana Bucsoaia, intrebat de ziaristi daca va candida pentru un nou mandat de presedinte, ca "deocamdata avem criza" si vin alegerile europarlamentare.
"Deocamdata avem criza, sunt europarlamentare, de asta va arde acum?", a spus presedintele. Seful statului se afla intr-o vizita in localitatea suceveana Bucsoaia, unde participa la serbarea populara "Hora Bucovinei", informeaza NewsIn.

Traian Basescu a afirmat, in repetate randuri, ca nu s-a decis daca va candida la alegerile prezidentiale care vor avea loc la sfarsitul acestui. Potrivit unui raport intern al Ambasadei Austriei, obtinut de NewsIn, Traian Basescu le-a spus ambasadorilor UE, in cadrul unei intalniri, ca va lua o decizie privind candidatura sa la prezidentiale abia in septembrie, in functie de efectele crizei economice, iar Emil Boc este pregatit drept candidat de rezerva al PDL. Raportul, redactat sub semnatura ambasadorului austriac Martin Eichtinger, este datat 14 mai.

Ulterior, presedintele a afirmat in urma cu o saptamana ca in decizia de a candida pentru un nou mandat va lua in calcul eventualul "derapaj" economic si social, precizand ca s-ar considera indreptatit sa intre in cursa daca se va dovedi ca Romania este "pe un drum de iesire din criza". Traian Basescu a insistat sa precizeze ca nu a luat nicio decizie cu privire la o viitoare candidatura - "Nici n-o neg, nici n-o afirm", a spus el.

In schimb, liderii PDL s-au declarat convinsi ca Traian Basescu va candida, precizand insa ca seful statului nu i-a informat daca va intra din nou in cursa prezidentiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.