Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat luni ca Lavinia Sandru nu se regaseste pe lista de candidaturi la PE si ca nimeni din partid nu va fi de acord cu "transferul temporar" al acesteia la social-democrati.

"Eu cred ca mai intai ar trebui Lavinia Sandru sa intre in partid, sa fie intr-un fel asimilata, sa intre intr-o structura de partid, si dupa aceea, cred ca se poate discuta un astfel de subiect, dar, asa cum a aparut aceasta candidatura posibila, ca fiind un transfer temporar, urmand ca dupa alegeri sa plece inapoi la PIN, eu cred ca nu va fi nimeni de la noi din partid care sa sprijine o astfel de varianta", a declarat fostul premier.

Potrivit lui Nastase, in lista de candidaturi pe care a vazut-o nu figureaza Lavinia Sandru. El a mai spus ca in acest moment candidatura acesteia se discuta in BPN al PSD. BPN al PSD nu va stabili ordinea pe lista, acest lucru urmand a fi facut la Comitetul Executiv National care va avea loc joi, transmite NewsIn.

Majoritatea liderilor PSD sunt in dezacord cu o posibila candidatura a Laviniei Sandru la PE pe listele partidului, inainte de sedinta BPN de luni Ion Iliescu calificand apropierea ei de PSD drept obscura, Gheorghe Nichita a criticat ca nu a muncit pentru social-democrati, singurul care a sustinut-o fiind Radu Moldovan.

Cel care s-a aratat cel mai vehement la adresa lui Sandru a fost Ion Iliescu. Liderul onorific a spus ca apropierea ei de partid e obscura. „Este membra PSD? Pai asa se face? Se inscrie azi ca maine sa fie la Bruxelles? De unde asemenea mentalitate?”, s-a intrebat Iliescu. Fostul sef de stat sustine chiar ca nici nu ar trebui luata in discutie candidatura ei. "Asemenea intrari pe poarta din dos sunt obscure. E un principiu fundamental din acest punct de vedere. Chiar si cei de la PES au ramas cu gura cascata. Cum isi permite asa ceva? Cei care fac parte din grupul socialist trebuie sa fie socialisti”, a mai aratat Iliescu.

Vicepresedintele Gheorghe Nichita a spus si el ca nu se poate sa candidezi pentru un partid pentru care nu ai muncit. "Cred ca la etapa actuala sunt destul de multi europarlamentari care trebuie sa ramana pentru ca au reusit sa faca treaba foarte buna. In al doilea rand, avem in teritoriu oameni foarte buni care pot sa ajunga pe aceste liste pentru ca trebuie sa dam si teritoriului cateva nominalizari. N-am nimic impotriva doamnei Sandru, dar in clipa de fata n-a facut o munca politica in partid si atunci cred ca la momentul actual nu putem discuta de acest lucru", a spus primarul Iasiului.

Si Victor Ponta a aratat ca pentru el conteaza numai pesedistii cu carnet de partid si care au rezistat in opozitie. "Eu sustin pesedisti, ma gandesc in astia 4 ani cine s-a batut pentru noi. Eu ii tin minte numai pe cei care pana pe 1 decembrie 2008 au fost alaturi de PSD, pentru ca, dup-aia, fiind atat de multi, nu-i mai tin minte pe toti", a spus vicepresedintele PSD.

Singurul care a sustinut-o pe Sandru a fost Radu Moldovan, presedintele PSD Bistrita, organizatia care a si propus-o in mod formal pe presedintele PIN. Moldovan a aratat ca Sandru ar trebui sa ramana in PSD odata ce se inscrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.