Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, recomanda Guvernului sa traga invataminte din decizia CCR, in vreme ce alti reprezentanti ai PSD asteapta motivarea CCR prin care OUG 230/2008 a fost declarata neconstitutionala pentru a vedea daca sunt prevederi ce pot fi mentinute.

Senatorii PSD, Toni Grebla, presedintele Comisiei juridice din Senat, si Ioan Chelaru, membru al Comisiei, considera ca acele texte din OUG privind intrezicerea cumulului pensii-salarii vor putea fi modificate in Parlament, dupa decizia Curtii Constitutionale, daca articolele vizate nu sunt unele "esentiale".

Ioan Chelaru a declarat pentru NewsIn ca prevederile OUG vor putea fi reformulate "daca Guvernul nu va lucra sub presiunea timpului, cum a facut la adoptarea ei". De asemenea, Chelaru spera ca Guvernul va gasi o solutie de mijloc astfel incat ordonanta sa nu afecteze persoanele cu venituri mici obtinute din cumulul pensiei si a salariului de la stat, desi admite ca indiferent de forma pe care o a avea aceasta lege, ea va starni nemultumiri.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a salutat decizia Curtii Constitutionale in cazul OUG 230 care vizeaza interzicerea cumulului salariului cu pensia in domeniul public si recomanda Guvernului sa traga invataminte din aceasta decizie si sa "stea sa gandeasca" inainte de a emite ordonante.

"Este o masura salutara care salveaza si Guvernul de la gafa pe care a comis-o cu aceasta ordonanta", a declarat, pentru NewsIn, fostul sef al statului, Ion Iliescu.

Presedintele de onoare al PSD recomanda Guvernului sa traga invataminte din aceasta experienta si, inainte de a emite orice act normativ "sa stea sa gandeasca, sa studieze". Iliescu a aratat ca Guvernul trebuie sa retraga Ordonanta privind interzicerea cumulului pensiei cu veniturile din domeniul public si "sa lase oamenii sa isi faca treaba". De altfel, fostul sef al statului a spus ca, daca vrea sa se ocupe de aceasta problema, Guvernul "sa stea sa studieze, si nu sa taie orbeste".

Iliescu comentase OUG 230/2008 si ieri, pe blogul personal, exprimandu-si speranta ca aceasta va fi respinsa de Curtea Constitutionala deoarece nu a facut decat sa creeze probleme de functionare in scoli, spitale, administratia locala. "Imi manifest speranta ca Guvernul, ministerele responsabile, sa rezolve rapid aceste probleme. Iar Guvernul sa traga concluzia esentiala: sa evite pe viitor superficialitatea, diletantismul, adoptarea de hotarari fara o analiza si o fundamentare serioasa", scrie presedintele de onoare al PSD.

Curtea Constitutionala a declarat, joi, neconstitutionala, ordonanta prin care a fost interzis cumulul pensiei cu salariul primit de la stat, dupa ce a fost sesizata de Avocatul Poporului.

Premierul Emil Boc a declarat ca Guvernul va elabora un proiect de lege care va prelua prevederile din OUG 230/2008, sustinand ca CCR a declarat ordonanta neconstitutionala pe motiv de forma, pentru faptul ca Guvernul nu avea dreptul sa emita ordonanta de urgenta in acest caz. Emil Boc a precizat ca Guvernul va cere Parlamentului dezbaterea in procedura de urgenta a proiectului de lege, care urmeaza sa fie promovat in Guvern intr-o sedinta viitoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.