Liderul PIN, Cozmin Gusa, a declarat, miercuri, la Cluj, ca Mugur Isarescu ar fi cel mai potrivit prim-ministru pentru urmatorii doi ani, afirmand ca guvernatorul BNR este "cel mai bine conectat, atat informativ, cat si relational la fluxurile economico-financiare", vitale in timpul crizei.

"Din nefericire, din primavara viitoare o sa vorbim de o altfel de Romanie, o Romanie cu foarte multi someri, cu destui oameni in strada, o Romanie fara capacitatea administrativa de a rezista unor presiuni si fara capacitate de a absorbi niste fluxuri financiare care vor trece pe langa noi./.../ Din acest punct de vedere, sustin ca o solutie buna, utila, cel putin pentru 2009 si, eventual 2010, ar un astfel de premier/.../ar putea sa faca aceasta criza sa nu ajunga un cosmar. Mugur Isareascu, la ora actuala, este la nivelul oamenilor cu sanse de a fi acceptati in jocul politic pentru functia de prim-ministru, cel mai bine conectat, atat informativ, cat si relational la fluxurile economica financiare, care vor fi vitale in criza”, a declarat Gusa intr-o conferinta de presa la sediul PSD Cluj.

Liderul PIN a sustinut ca presedintele Traian Basescu nu are solutii in acest moment pentru a nominaliza un prim-ministru, desi este convins ca seful statului se uita doar „la dreapta". "Un Guvern politic bazat pe preferintele presedintelui Basescu, care am vazut ca se uita doar la dreapta, in vremuri de criza, nu e o solutie. Daca e o varianta de negociere a domnului Basescu, care semnalizeaza stanga si dupa aceea face dreapta, sau semnalizeaza dreapta si dupa aceea face stanga nu avem de unde sa stim. E foarte complicat, dar mai degraba mi s-a parut ca presedintele Basescu nu are solutii”, a mai afirmat liderul PIN.

Cozmin Gusa a mai spus ca, desi este o solutie mai buna decat Calin Popescu Tariceanu sau Theodor Stolojan, presedintele PSD, Mircea Geona, nu ar fi un prim-ministru "competent" in aceasta perioada de criza.

"Eu sunt amic cu Mircea Geona, nu sunt prieten, sunt amic, dar nu cred ca este, in aceasta perioada de criza, un prim-ministru competent. Mai bun decat Tariceanu, oricand, mai bun decat Stolojan, oricand. Criza insa nu este de natura sociala, este o criza financiara, o criza economica, in care toata lumea trebuie sa aiba intelepciunea sa ii aduca pe cei mai buni jucatori la masa, dar in primul rand acesta trebuie sa fie presedintele Romaniei. Poate nu poate, poate ca oamenii foarte competenti din Romania ar refuza sa faca echipa cu el”, a mai afirmat Gusa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.