Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, Inalt Prea Sfintitul Pimen, a fost amenintat cu inchisoarea de senatorul PSD Antonie Iorgovan. Aflat luni la Iasi pentru a pleda intr-un proces, Iorgovan le-a spus ziaristilor ca are informatii potrivit carora o parte din padurile retrocedate catre Biserica au fost taiate.

"Exista o mafie a padurilor care doreste ca padurea care face obiectul neintelegerilor sa ajunga pe mina Bisericii. Aceasta mafie vrea sa puna mina pe aceste paduri si sa le exploateze. Nu stiu daca Pimen are a face cu mafia. Eu vreau sa cred ca este doar manevrat. Se stie insa ca statul roman este laic. Daca voi constata ca a fost taiata o parte a padurii, si am niste informatii in acest sens, atunci si el poate raspunde penal, pentru ca este cetatean roman. Cit despre faptul ca m-a facut diavol, ii transmit ca ori face politica, ori sa se ocupe de cele sfinte. Acum avem parohii diferite", a spus Iorgovan.
In cotidianul "Monitorul de Suceava", Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen, i-a raspuns ironic lui Iorgovan: "Cine poata sa-l combata pe Iorgovan? Doar el este parintele Constitutiei, si, daca spune asa, nu se poate sa nu-i dam dreptate".

Cum a inceput totul?

Sicanele dintre IPS Pimen si senatorul Iorgovan au inceput dupa ce ultimul, alaturi de alti 25 de senatori ai PSD si PPRM, a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu neconstitutionalitatea Legii pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.100/2004, privind trecerea a 90.000 de hectare de padure, din proprietatea publica a statului si din administrarea Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, in proprietatea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor. Curtea Constitutionala a decis cu majoritate de voturi ca ordonanta si legea sint neconstitutionale, drept pentru care actul legislativ se intoarce in parlament, iar guvernul trebuie sa corecteze ordonanta in 45 de zile. IPS Pimen a declarat, in presa suceveana, ca in spatele celor 26 de senatori se afla fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu. Sesizarea senatorilor "a fost facuta cu ura vrajmaseasca, parca mai ceva decit a diavolilor, ura care le-a intunecat mintea", a mai spus Inalt Prea Sfintia Sa.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.