Fortele colonelului Muammar Gaddafi plaseaza cadavrele victimelor lor in locuri bombardate de fortele coalitiei internationale, pentru a face sa se creada ca este vorba despre civili ucisi de aliati, a afirmat sambata secretarul american al Apararii, Robert Gates.

"Avem numeroase rapoarte ale spionajului potrivit carora Kadhafi muta cadavrele oamenilor pe care i-a ucis pentru a le pune in locurile pe care le-am atacat noi", a declarat Gates, potrivit MEDIAFAX.

Regimul libian acuza fortele coalitiei ca au provocat numeroase victime civile, dar pilotii americani si din celelalte tari angajate fac dovada de o "precautie extrema" pentru a evita aceasta situatie, a afirmat el.

"Adevarul este ca ne e greu sa stim precis daca noi suntem responsabili pentru victime civile", a recunoscut el.

Oficialii militari ai coalitiei au sustinut de mai multe ori in cursul saptamanii ca nu exista "indicii privind victime civile" dupa atacurile aeriene.

"Misiunea noastra este sa protejam populatia civila si ne alegem tintele si planificam actiunile avand aceasta ca principala prioritate",
a afirmat contraamiralul american Gerard Hueber, unul dintre coordonatorii operatiunilor militare.

Britanicii si canadienii au anuntat ca au renuntat la atacuri aeriene asupra unor obiective militare pentru a nu risca sa atinga civili.
In cursul unei misiuni de salvare a unui pilot al avionului F-15 accidentat in apropiere de Benghazi, in noaptea de luni spre marti, avioane americane au lansat doua bombe, ranind cel putin opt persoane, potrivit unor surse medicale locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.