Un nou ministru de Interne a fost numit in Egipt, a anuntat Cabinetul premierului, in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce mai multi militanti au luat cu asalt cladiri ale Serviciului Securitatii statului din tara, pentru a recupera dosare.

"Generalul Mansur al-Issawi, numit ministru de Interne in Guvernul lui Essam Sharaf", a anuntat Cabinetul pe pagina sa oficiala de pe Facebook.

Al-Issawi a confirmat pentru agentia oficiala Mena ca a acceptat acest portofoliu, angajandu-se sa "depuna toate eforturile in perioada urmatoare pentru a restabili securitatea si stabilitatea" in Egipt.

El a mai afirmat ca ia "toate masurile necesare pentru a restabili increderea intre cetatean si politist".

Politistii au parasit strazile Egiptului la cateva zile dupa declansarea revoltei populare care a dus la demisia presedintelui Hosni Mubarak. Ei se intorc incetul cu incetul la posturi, dar situatia nu a revenit inca la normal.

Noul premier Essam Sharaf, numit joi in locul lui Ahmad Shafik, urmeaza sa anunte in zilele urmatoare componenta Guvernului sau, care nu va contine personalitati ale vechiului regim.

  • Precedentul ministru de Interne, Mahmoud Wagdi, a fost numit de Mubarak cu aproximativ zece zile inainte de demisia sa, sub presiunea protestatarilor, in locul lui Habib el-Adli, foarte nepopular, al carui proces pentru deturnare de fonduri a inceput sambata, acesta fiind primul al unui reprezentant al fostului regim.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.