Fostul presedinte al R. Moldova a spus in timpul unei sedinte a Parlamentului, ca este "prieten cu tiganii" si a propus ca toti deputatii si candidatii pentru viitorul legislativ sa fie supusi unui control medical complet, inclusiv psihiatric.

Potrivit Stirea Zilei, Voronin sustine ca nu a intentionat sa jigneasca romii atunci cand a scris "Cu banii si tiganii canta si danseaza!", ci a folosit doar "un proverb”. Mai mult decat atat, Voronin spune ca este "prieten" cu romii si ii plac mult dansurile si cantecele tiganesti.

"Cu bani si tiganii canta si danseaza!" a fost "rezolutia" lui Vladimir Voronin pe un document desecretizat recent de Guvernul de la Chisinau, prin care vicepremierul de atunci Victor Stepaniuc ii prezenta onorariile solicitate de artisti in campania electorala.

Reprezentantii etniei romilor au calificat expresia drept una "discriminatorie" si au anuntat ca vor sesiza autoritatile competente. "Vladimir Voronin are prejudecati despre romi si ne-a discriminat, folosind expresia 'tigani' in documente oficiale. Voronin a subestimat etnia romilor, mentionand ca romii canta numai pentru bani", a declarat presedintele Centrului National al Romilor, Nicolae Radita.

De asemenea, comunistii au propus ca toti deputatii si candidatii pentru viitorul Parlament sa fie supusi unui control medical complet, inclusiv sa treaca un examen la psihiatru. Desi recunoaste ca "nu este medic", liderul PCRM, Vladimir Voronin, "banuieste" ca multi dintre actualii parlamentari ar pica testul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.