Un seism cu magnitudinea 6,3 a avut loc sambata, in largul insulelor Tonga, in Pacificul de Sud, dar autoritatile nu au emis nicio alerta de tsunami, a anuntat Insititul american de geofizica USGS, citat de AFP.

USGS nu a precizat daca s-au inregistrat victime sau pagube materiale, relateaza NewsIn.

Seismul s-a produs la ora locala 3.34 (4.34 ora Romaniei), in mare, la 96 de kilometri sud-est de capitala Nuku'alofa. Epicentrul a fost identificat la o adancime de 10 kilometri, potrivit USGS.

In septembrie 2009, noua persoane si-au pierdut viata intr-un tsunami produs pe insula Niuatoputapu, in nordul arhipelagului Tonga, dupa un seism cu magnitudinea 8. Valul seismic a provocat si moartea a 143 de persoane in Samoa si a 34 in Samoa americana.

Aceasta regiune, situata pe Centura de Foc a Pacificului, unde se intalnesc mai multe placi tectonice, este afectata des de cutremure.

Pentru a masura puterea unui seism, USGS foloseste magnitudinea de moment. Pe aceasta scara deschis, un cutremur cu magnitudinea 6 este considerat puternic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.