Un cutremur cu magnitudinea 5,9 grade pe scara Richter s-a produs luni in statul mexican Oaxaca (sudul tarii), fara a provoca victime sau pagube, potrivit autoritatilor citate de AFP.

Potrivit Institutului american de geofizica (USGS), care foloseste scara magnitudinii de moment, seismul a fost de 5,7 grade, transmite NewsIn.

Cutremurul a fost resimtit in statele invecinate Morelos si Puebla, dar si in Ciudad de Mexico, unde mai multe imobile au fost evacuate ca masura de precautie, a anuntat Protectia Civila.

"Un seism cu magnitudinea 5,9 s-a produs la ora locala 18.48 (2.48 ora Romaniei), pe coasta statului Oaxaca, in apropiere de localitatea Puerto Escondido", a declarat un angajat al Serviciului seismologic national SSN, Jesus Perez. "Este un seism important, dar nu exista prea multa populatie in aceasta zona", a adaugat el.

Cutremurele de intensitate medie sunt foarte frecvente in Mexic, dar majoritatea nu sunt simtite decat de aparatele de masurare.

In 18 ianuarie, coasta Pacificului a fost afectata de cinci seisme, dintre care cel mai puternic cu magnitudinea 6, dar care nu s-au soldat nici cu victime, nici cu pagube, potrivit SSN. Cutremurele au fost resimtite si in Guatemala si Salvador, doua tari vecine din America Centrala.

Orasul Ciudad de Mexico a fost afectat in 19 septembrie 1985 de un cutremur de 8,1 grade pe scara Richter, care s-a soldat cu moartea a circa 10.000 de persoane, potrivit cifrelor oficiale, peste 30.000 potrivit altor surse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.