Politia haitiana a arestat 100 din cei 4.000 de detinuti care au evadat de la inchisoarea din Port-au-Prince, distrusa partial de seismul devastator din 12 ianuarie, a anuntat joi un purtator de cuvant citat de AFP.
"100 dintre ei au fost arestati deja in diferite locuri din tara", a declarat un purtator de cuvant a politiei, Frantz Lerebours. "Acum ii cautam pe ceilalti", a adaugat el, potrivit NewsIn.

Cei 4.000 de detinuti din inchisoare au evadat datorita haosului de dupa cutremur, a explicat Lerebours, care nu a putut preciza daca acestia sunt suspectati ca ar fi comis alte infractiuni sau delicte dupa ce au scapat.

Printre evadati se numara si detinuti inchisi pentru infractiuni violente, precum crime sau violuri.

Evadatii prinsi au fost arestati in diferite zone din afara capitalei si sunt retinuti in regiunile respective, a spus Lerebours. El le-a cerut haitienilor aflati in tabere dupa ce casele le-au fost distruse sa semnaleze politiei daca vad evadati.

Cutremurul a provocat moartea a peste 200.000 de persoane si a lasat peste un milion fara adapost, potrivit estimarilor Guvernului haitian si agentiilor internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.