Un seism cu magnitudinea 6 s-a produs joi dupa-amiaza in largul costei Californiei (vestul Statelor Unite), intr-o regiune situata la peste 400 de kilometri nord de San Francisco, a anuntat Institutul american de geofizica (USGS), citat de AFP.

Seismul s-a produs in oceanul Pacific, putin dupa pranz, ora locala (22.20 ora Romaniei), la o adancime scazuta (11 kilometri). Locuitorii orasului San Francisco, situat la circa 440 de kilometri de epicentru, au resimtit cutremurul, informeaza NewsIn.

"Deocamdata nu au fost semnalate pagube sau persoane ranite. Suntem inca in curs de a strange informatiile, pentru ca evenimentul este foarte recent", a declarat pentru AFP Jordan Scot, purtator de cuvant al Agentiei californiene de gestionare a situatiilor de urgenta.

Cutremurul a fost resimtit in special al Eureka, un oras de pe coasta cu 26.000 de locuitori, situat la 76 de kilometri de epicentru.

"Eram asezat la birou si s-a simtit un seism puternic", a declarat locotenentul Murl Harphan, din politia din Eureka. "Deocamdata nu ne-au fost semnalate pagube", a adaugat el, precizand ca seismul nu a fost la fel de puternic ca cel din 9 ianuarie.

In 9 ianuarie, un cutremur cu magnitudinea 6,5, al carui epicentru a fost situat tot in mare, s-a produs in regiune, fara a provoca raniti grav sau pagube importante. Alimentarea cu curent electric a fost intrerupta pentru mai multe mii de locuinte si a fost reluat a doua zi dimineata.
Niciun ranit nu a fost semnalat nici in orasul Ferndale, situat la 59 de kilometri de epicentru.

"Am fost surprins ca (magnitudinea - n.red.) a fost sae. Nu mi s-a parut atat de puternic. Credeam ca a fost mai degraba 3,5. Insa aproape toata lumea l-a simtit", a declarat un oficial local.

Cele mai puternice cutremure din California, din ultimii 20 de ani au fost in 1992 si 2005. Ambele au avut magnitudinea 7,2.

Pentru a masura puterea unui seism, USGS foloseste magnitudinea de moment. Pe aceasta scara deschis, un cutremur cu magnitudinea 6 este considerat puternic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.