Ca urmare a numarului mare de orfani, seismul a provocat "cea mai grava criza de protectie a copiilor vazuta vreodata", a anuntat UNICEF

"In ceea ce priveste numarul copiilor neinsotiti, situatia se prezinta acum ca cea mai grava criza de protectie a copiilor vazuta vreodata", a spus directoarea adjuncta a UNICEF, Hilde Johnson. "Riscul traficului cu copii, copii vanduti in conditii apropiate de sclavie sau adoptiile ilegale sunt semnificative", a precizat aceasta.

Johnson a amintit ca "aproape 40% dintre haitieni au mai putin de 14 ani". Mai mult, inainte de seism, 300.000 de copii haitieni traiau in orfelinate, dintre care 50.000 isi pierdusera ambii parinti, relateaza NewsIn, citand AFP.

"Dupa seism, numarul copiilor neinsotiti sau separati de parintii lor a crescut semnificativ. In prezent nu stim daca parintii lor sunt inca aici, daca ii putem gasi sau daca exista vreo ruda indepartata care ii poate prelua pe copii", a explicat oficialul.

Zece baptisti membri ai unei asociatii caritabile americane au fost arestati vineri in Haiti, in timp ce insoteau 33 de copii cu varste cuprinse intre 2 luni si 14 ani. Suspectati ca au rapit copiii, acestia au fost deferiti Parchetului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.