Peste 90 de supravietuitori au fost scosi de sub daramaturi in Haiti, dupa seismul violent care s-a produs saptamana trecuta, a declarat purtatoarea de cuvant a Biroului pentru coordonarea afacerilor umanitare al ONU (OCHA), citat de AFP.
Potrivit precedentului bilant disponibil, 71 de supravietuitori fusesera gasiti de cele 43 de echipe internationale, formate din 1.739 de membri si 161 de caini, informeaza NewsIn.

"Sunt vesti bune. Salvarea si eforturile noastre de ajutor umanitar se concentreaza in prezent pe zonele din afara Port-au-Prince, care erau anterior inaccesibile echipelor de salvare", a declarat purtatoarea de cuvant a OCHA, Elisabeth Brys.

CNN relateaza cazul supravietuirii miraculoase a unei americance gasite sub daramaturile unui supermarket, inca in viata, dupa 5 zile de la tragedia care a zguduit Haiti. Cei doi fii ai amercancei povestesc intr-un reportaj cat de terifiati au fost de faptul ca, in tot acest timp, nu aveau nicio veste de la mama lor. Miracolul s-a produs in momentul in care stirile despre supravietuitorii cutremurului au raportat ca o femeie a fost gasita sub daramaturi, chiar de catre vecinul ei, pompier voluntar in Haiti.

"Acesta este mesajul increderii in miracole", considera cei doi fii ai femeii gasite teafara, intr-un moment in care speranta parea pierduta.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.