Intre 40.000 si 50.000 de persoane au murit si alte trei milioane au fost afectate de seismul care a lovit marti Haiti, a declarat Federatia Internationala a Crucii Rosii

"Cifrele cele mai importante sunt cele mentionate de guvernul din Haiti, iar el vorbeste de 40.000-50.000 de morti", a anuntat joi Xavier Castellanos, directorul Federatiei.

Potrivit acestuia, "magnitudinea seismului, 7 grade, arata ca ar putea fi un numar mare de morti, iar numarul anuntat de guvernul haitian nu este departe de realitate".

Totodata, cel putin trei milioane de persoane, o trime din populatia tarii, au fost afectate direct de seism. Circa 200.000 de familii si-au pierdut casele in zona Puerto Principe, cea mai afectata din capitala haitiana, iar multe dintre ele s-au refugiat in Republica Dominicana, relateaza NewsIn, citand AFP.

  • Peste 30 de state participa la eforturile din Haiti
Mai mult de 30 de state participa la eforturile pentru a ajuta Haiti dupa seism, iar lista continua sa se extinda, a declarat joi un purtator de cuvant al Departamentului de Stat american.

Opt echipe formate din aproximativ 260 de persoane pentru cautarea victimelor sunt deja in Port-au-Prince. Pe langa echipele americane, sunt prezenti si islandezi, spanioli si chilieni.

De asemenea, 75 de britanici, insotiti de caini special antrenati si de zece tone de echipamente, au ajuns joi in Republica Dominicana, urmand a se indrepta de urgenta in capitala haitiana. Londra a deblocat in acest sens 10 milioane de dolari.

Totodata, echipe franceze, canadiene, venezuelene si chiliene sunt deja pe teren, iar Canada a trimis doua nave militare si elicoptere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.