Doua seisme, dintre care unul cu magnitudinea 4,2 pe scara Richter, s-au produs duminica dimineata in regiunea Messina, din estul Siciliei, a anuntat Institutul national de geofizica si vulcanologie (INGV) pe site, transmite AFP.
Primul seism, cu magnitudinea 3, s-a produs la ora locala 7.50 (8.50 ora Romaniei), iar al doilea, mai puternic, un minut mai tarziu in aceeasi zona. Epicentrul celui de al doilea cutremur s-a aflat la o adancime de circa 22 de kilometri, potrivit aceleiasi surse, citat de NewsIn.

Al doilea seism a fost resimtit in toata Sicilia, inclusiv pe coasta de vest, la Palermo. Acesta a provocat panica in comunele apropiate de epicentru, iar oamenii au iesit pe strada, a anuntat Protectia Civila, precizand ca nu au fost anuntate pagube.

In urma cu trei saptamani, un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs la nord-est de Parma, in regiunea Emilia-Romagna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.