Un seism cu magnitudinea de 5,8 s-a produs duminica in largul Noii Caledonii, urmat de un altul, cu magnitudinea 5,6 in largul Vanuatu. La 90 de minute dupa primele doua cutremure, un al treilea, de 5,3 grade pe scara Richter s-a prosus in largul Taiwanului, a anuntat Institutul american de Geofizica (USGS).
Update: Cel de-al treilea seism a avut loc la ora locala 14.42 (9.42 ora Romaniei), la 14 kilometri de orasul Hungchun, situat pe coasta de sud a insulei, insa fara a evoca pagube sau raniti. Cutremurul s-a produs la o adancime de 34 de kilometri, in mare.

Situat la jonctiunea a doua placi tectonice, Taiwanul se confrunta in mod regulat cu seisme. Un cutremur cu magnitudinea 7,6 s-a soldat cu moartea a 2.400 de persoane in septembrie 1999.


Primul cutremur s-a produs la circa 380 de kilometri est de capitala Noumea, la ora locala 14.14 (7.14 ora Romaniei), la o adancime de 35 de kilometri, potrivit USGS.

"Cutremurul a fost prea slab si prea indepartat pentru a provoca pagube sau un tsunami", a declarat Phil Cummins, seismolog la Geoscience Australia.

Un alt seism, cu magnitudinea 5,6, s-a produs 90 de minute mai tarziu, la 295 de kilometri de Lungaville, la o adancime de 10 kilometri, informeaza NewsIn citand AFP.

Regiunea Asia-Pacific a fost afectata recent de o serie de seisme, dintre care unul cu magnitudinea 8, s-a produs in apropiere de insula Samoa in 29 septembrie, provocand un tsunami soldat cu aproape 200 de morti.

Mai multe alte cutremure puternice (cu magnitudini de 7,8, 7,7 si 7,3) s-au produs joi dimineata intre Vanuatu si insula Salomon, declansand o alerta de tsunami.

Un nou seism puternic s-a produs in Pacificul de Sud


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.