Un cutremur de 6,2 grade s-a produs vineri in nord-vestul Chinei, a anuntat Institutul geologic american, dar deocamdata nu au fost semnalate victime in aceasta zona miniera izolata, relateaza AFP.
Epicentrul seismului produs la 01.52 GMT (04.52, ora Romaniei) a fost localizat la 165 kilometri nord-est de orasul Goldmud. O replica de 5,6 grade s-a produs 20 de minute mai tarziu,arata NewsIn.

"Nu am primit nicio informatie despre victime, nu stim daca s-au prabusit case", a spus un responsabil al districtului Dachaidan. "Seismul a fost deosebit de puternic, toti functiionarii sunt pe teren pentru a evalua pagubele", a precizat el.

In districtul invecinat Xitieshan, in apropiere de epicentru, unde locuiesc peste 10.000 de oameni, autoritatile au trimis echipe pentru a verifica minele.

"Deocamdata nu avem detalii despre pagube sau victime", a spus un oficial.

"Suntem foarte ingrijorati de zona miniera, este posibil sa fi fost avariate drumuri sau conducte petroliere", a precizat el.

Institutul american foloseste magnitudinea de moment, iar pe aceasta scara un seism de cel putin 6 grade este considerat puternic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.