Un nou seism s-a produs luni seara si a fost resimtit in centrul Italiei si la Roma, postul de televiziune Rainews 24 anuntand ca acesta a avut 4,8 grade pe scara Richter, relateaza AFP.
Cutremurul, care a avut loc in jurul orei 21.30 GMT (1.30, ora Romaniei), este dintre cele mai puternice replici care au zguduit zilele acestea Italia, dupa seismul de 5,8 grade pe scara Richter soldat cu aproape 300 de morti in regiunea Abruzzo, scrie NewsIn.

In jur de 10.000 de replici ale cutremurului din 6 aprilie au fost inregistrate intr-o saptamana, dintre care 1.000 cu o magnitudine mai mare de 2,5 grade pe scara Richter, anuntase luni Institutul italian de geofizica si vulcanologie (INGV), Enzo Boschi. Dintre acestea, majoritatea au fost percepute doar de instrumentele de masura, fiind de o magnitudine mai mica de 1 grad pe scara Richter, potrivit aceleiasi surse.
In cutremurul din 6 aprilie din Italia si-au pierdut viata si cinci cetateni romani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.