Experti din mai multe state europene vor sosi in Italia la inceputul saptamanii viitoare pentru a evalua starea cladirilor dupa cutremurul de luni din centrul Italiei, care a provocat pana in prezent moartea a 291 de persoane, a anuntat sambata Comisia Europeana, citata de AFP.
La cererea Italiei, care a solicitat ajutorul statelor vecine, "Grecia, Germania, Franta, Spania si Suedia au propus deja (sa trimita - n.red.) experti tehnici prin intermediul Mecanismului Comunitar pentru Protectie Civila", a anuntat Comisia intr-un comunicat. "Alte oferte sunt asteptate in timpul zilei", a adaugat CE.

Aceste state au propus "zece experti specializati in stabilirea stadiului (in care se afla - n.red.) cladirile dupa cutremure", a precizat institutia europeana. Potrivit NewsIn, specialistii "vor ajunge la Roma la inceputul saptamanii viitoare".

Mecanismul European pentru Protectie Civila este un sistem de informare, supraveghere si coordonare al carui scop este sa faciliteze cooperarea intre statele europene pentru a ajuta tarile afectate de catastrofe naturale.

In plus, guvernul italian a solicitat si fonduri din partea CE pentru a putea face fata consecintelor seismului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.