O craioveanca plecata de trei ani la munca in Italia, Mariana Ion, in varsta de 60 ani, a trait clipe de groaza in timpul cutremurului care a distrus orasul L’Aquila, romanca reusind sa iasa de sub daramaturi si sa o salveze si pe batrana pe care o ingrijea, transmite NewsIn.

Femeia a povestit ca a stat doua ore printre daramaturi, iar, la un moment dat, si-a facut curaj pentru a iesi din apartamentul in care locuia cu o batrana italianca, imobilizata la pat.

"Nimeni nu poate sa inteleaga prin ce am trecut. Apartamentul era distrus, erau toate cazute pe mine. Am iesit din camera si m-am dus sa o vad pe batrana. Era in pat, vie. Am stat langa ea pana la ora 5 si cateva minute. Mi-am luat inima in dinti si am mers catre usa ca sa gasesc o cale de a iesi de sub daramaturi. Era inchisa, dar am tras de ea si am reusit sa imi fac loc. Am vaziut un echipaj de la Descarcerare si le-am spus sa ma ajute sa o scot pe batrana de care aveam grija. Nu vroiau initial sa vina la apartamentul in care locuiam, dar am tipat la ei. A venit si o televiziune. Stiu ca erau si copii sub moloz, dar am facut tot posibilul sa o scot pe femeie din casa”, a povestit, marti, corespondentului NewsIn, Mariana Ion.

Dupa ce a iesit din cladirea daramata de cutremur, craioveanca si-a adus aminte ca si-a uitat in apartament portofelul cu acte. Atunci, l-a rugat pe un barbat sa ii recupereze macar actele, pentru a se putea intoarce in tara. “Il uitasem pe o masuta. S-a dus cineva dupa el si mi l-a adus. Eram imbracata in trening, iar in picioare nu aveam nimic. In jurul meu erau toate blocuri cazute la pamant. Am auzit ca au murit si romani in urma cutremurului. Erau imagini mai groaznice decat in 1977”, a spus Mariana Ion.

Femeia a reusit sa ajunga la Roma, la niste rude. Cu ajutorul acestora, si-a cumparat un bilet spre Romania. "Plec asa cum am venit. Mi-au dat niste bani sa imi cumpar o pereche de pantaloni, o bluza si ceva de incaltat. Vin acasa. Este dezastru aici. Lumea doarme in corturi. Oamenilor le este frica sa intre in case pentru a-si recupera bunurile. De vreo trei luni au fost cutremure in regiunea in care am stat eu, dar nu au fost morti”, a mai completat Mariana Ion.

Craioveanca va ajunge in Romania marti seara, in jurul orei 22.00.

Patru cetateni romani - trei membri ai aceleiasi familii si o femeie - si-au pierdut viata in urma cutremurului care s-a produs in Italia in noaptea de duminica spre luni, a informat Ministerul Afacerilor Externe, precizand ca aceasta era situatia pana marti la ora 11.30.

Autoritatile italiene au confirmat decesul membrilor unei familii de romani, intre care si un minor.

Numarul romanilor, victime ale cutremurului din Italia, se ridica pana in prezent la patru, informeaza un comunicat al MAE, care atrage atentia ca bilantul cutremurului - care in prezent a ajuns la aproape 180 de morti - nu este inca definitiv, numarul victimelor scoase de sub daramaturi fiind in crestere.

Presa italiana relatase despre moartea a patru cetateni romani. In regiunea Abruzzo, unde s-a produs cutremurul, traiesc aproximativ 20.000 de romani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.