Un seism cu magnitudinea de moment 7 s-a produs marti la 295 de kilometri est-nord-est de coastele Insulelor Kurile, la o adancime de circa 40 de kilometri, a anuntat institutul american US Geological Survey.

Seismul s-a produs la ora 04.23 GMT (07.23, ora Romaniei), a anuntat Instituitul american de geofizica.
Potrivit seismologilor din Extremul Orient rus, cutremurul a avut o magnitudine de 6,8 grade si s-a produs in apropiere de insula locuita Simushir, informeaza NewsIn.

Nu a fost emisa alerta de tsunami, a spus un seismolog rus.

USGS are o scara proprie de masurare a intensitatii seismelor, scara magnitudinii de moment, care ia in calcul parametri suprafata si gradul de alunecare a faliei. Pe aceasta scara, un cutremur de 6 grade este considerat puternic.

Teritoriu disputat intre Rusia si Japonia, Insulele Kurile sunt un grup de insule vulcanice din estul Asiei, situate intre peninsula Kamceatka si Hokkaido (Japonia). Se intind de la nord-est spre sud-vest pe o distanta de circa 1200 km, despartind Marea Ohotk de Oceanul Pacific.
07 aprilie 2009 09:01


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.