Ayatollah-ului iranian Hojatoleslam Kazam Sedighi considera ca femeile promiscue sunt principala cauza a cutremurelor.
"Solutia este sa ne refugiem in religie si sa ne adaptam stilul de viata la codurile morale islamice", a afirmat clericul citat de BBC News adaugand ca proliferarea relatiilor sexuale nelegitime creste numarul de cutremure ce au loc in lume.

Hojatoleslam Kazem Sedighi le-a spus credinciosilor din Teheran ca trebuie sa adopte reguli mai stricte daca vor protectie in fata legilor naturii, catastrofele naturale fiind rezultatul comportamentului oamenilor

"Multe femei imbracate inadevcat ii strica pe tineri, iar cresterea numarului de relatii sexuale nelegitime contribuie la producerea a tot mai multe cutremure", a declarat acesta.

Zeci de mii de oameni au murit in seismele ce au avut loc in Iran in ultima decada. Peste 25.000 de oameni si-au pierdut viata, in urma unui puternic cutremur, care a lovit orasul iranian Bam in 2003.[Vezi Topul cutremurelor din ultimul deceniu]

In plus, seismologii au avertizat autoritatile ca Teheranul, capitala Iranul este amenintata de un cutremur din moment in moment din cauza pozitiei placilor tehtonice. Presedintele Mahmoud Ahmadinejad a declarat ca o mare parte din cei 12 milioane de locuitori ai Teheranului ar trebui sa fie relocati. Mai mult, exista deja planuri sa se construiasca o noua capitala langa Qom.


Citeste si despre [Cutremurele cu cele mai multe victime din ultimul secol]

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.