La 11 zile dupa seismul care a devastat Haiti, o echipa internationala de salvare a reusit sambata sa scoata in viata, de sub daramaturi un barbat de 25 de ani, care a explicat ca a supravietuit band Coca-Cola.
Desi se putea misca si putea vorbi, sustinand ca se simte bine, barbatul, care se numeste Wismond Exantus, a fost spitalizat si incurajat sa doarma.

"Ma simt bine", a declarat tanarul pe patul de spital, explicand in creola ca a supravietuit band Coca-Cola. "Am baut Coca-Cola in fiecare zi si mancam mici chestii", a povestit el la cateva ore dupa ce a fost extras de sub ruinele bacaniei Napolitain. Vocea sa era slabita, dar sigura. Potrivit mediciul, el este intr-o stare de sanatate uimitor de buna, data fiind trauma prin care a trecut, relateaza NewsIn citand AFP.

Wismond Exantus a declarat salvatorilor ca alte cinci persoane au supravietuit sub ruine, dar pompierii nu au depistat niciun semn de viata.

Prezenta lui Wismond Exantus sub ruinele magazinului a fost depistata de familie, care i-a auzit vocea. Familia este cea care a anuntat echipele de salvare.Wismond Exantus a povestit ca a fost prins sub ruine intr-un mic spatiu in care se putea misca usor de la stanga la dreapta si putea bate in obiecte pentru a atrage atentia. "Nu am strigat, pur si simplu m-am rugat", a spus el.

Sositi la fata locului, salvatori francezi, asistati de colegi americani si greci, au reusit sa stabileasca un contact vocal cu tanarul. "I-am putut vorbi. Ne-a raspuns. Am reusit sa deschidem o gaura pentru a-i permite sa primeasca lumina (...) Am reusit sa-i dam apa, ca sa reziste pe durata ultimelor ore ale operatiunii", a povestit locotenent-colonelul Renou.

In ciuda incheierii oficiale a cautarilor, 62 de echipe straine sunt inca prezente la Port-au-Prince, unde de la 12 ianuarie 133 de persoane au putut fi salvate de sub ruine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.