Peste 1.000 de jucarii si piese unicat vor fi expuse pentru prima oara in Romania in cadrul expozitiei "50 de ani de Barbie si Lego".
Papusa Barbie si piesele Lego, doua dintre cele mai de succes jucarii din lume, vor fi prezentate pentru prima data publicului roman intr-o expozitie unica adresata intregii familii. Evenimentul intitulat sugestiv "50 de ani de Barbie si Lego" este organizat pentru a celebra 50 de ani de la momentul lansarii celor doua produse si va avea loc in perioada 27 ianuarie - 8 februarie 2010, la Sala Dalles.

Pentru a aniversa 50 de ani de Barbie si Lego, a fost organizata o expozitie internationala unica, ce a facut deja turul a peste jumatate de mapamond. Peste 1.000 de jucarii si piese unicat vor fi expuse in 100 de vitrine special schitate pentru aceasta expozitie si vor descrie istoria de peste cinci decenii a papusii Barbie si a pieselor Lego.

De la premiera din Munchen in 2004, "50 de ani de Barbie si Lego" a devenit cea mai mare expozitie de jucarii din Europa, depasind toate recordurile de vizitatori. In cele peste 40 de orase din tari ca Germania, Danemarca, Portugalia, Grecia, Rusia, Ungaria unde a fost prezenta, copiii si adultii au fost purtati intr-o calatorie fascinanta in universul creat de cele doua jucarii.

"Expozitia ajunge in Bucuresti, dupa ce a vizitat orase ca Lisabona, Atena, Viena, Budapesta, Bratislava, Varsovia, Munchen, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart, Leipzig si Mallorca si unde s-a bucurat de un succes rasunator. Publicul va putea vedea exponate unice si chiar va putea sa achizitioneze piese de colectie.", afirma Catalin Davidescu, organizator eveniment.

Expozitia "50 de ani de Barbie si Lego" este o invitatie pentru intreaga familie de a urmari istoria de peste cinci decenii a Barbie si de a experimenta evolutia de la prima papusa realizata in 1959, pana la cele din prezent, cu outfituri concepute de designeri contemporani. In sectiunea Lego, vizitatorii vor putea admira modele originale realizate cu zeci de mii de piese Lego, de la masini, monumente celebre, pana la echipamente de constructii gigantice.

In 1959, Ruth Handler, unul dintre fondatorii companiei de jucarii Mattel, a prezentat la Targul American de Jucarii din New York o papusa cu totul si toul noua: prima Barbie. In timp, Barbie a devenit un mit, un idol iubit de milioane de copii, o piesa de colectie, si nu in ultimul rand, Barbie a inspirat designeri, realizatori de film si artisti. Cu influente din lumea modei, a muzicii, filmului, dar si politica si sport, Barbie a fost mereu o reflectare a lumii contemporane. Stilul ei de la sfarsitul anilor '50 a fost marcat de Elvis si muzica rock'n'roll, dar si de eleganta clasica a modei haute couture de la Paris. In anii 60, personalitati iconice ca Jackie Kennedy si Grace Kelly au fost o inspiratie pentru papusile Barbie. In era disco a anilor 70, Barbie si-a schimbat lookul in stilul filmului Saturday Night Fever si a melodiilor cantate de Bee Gees si ABBA. A urmat perioada cu influente din lumea sportului (aerobic si tenis), in anii 80, dar si din stilul de viata extravagant din seriale cum ar fi Dallas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.