IT&C 12 Iulie 2008 01:15
Probabil nu e tanar internaut care sa nu fi auzit macar odata de Second Life sau Entropia. Si e tare greu de crezut ca mai exista vreun adolescent care sa nu fi incercat macar odata viata de dincolo de monitor, inspirati de tehnologia din Matrix.
Spre deliciul acestora, Google a lansat ieri un nou serviciu online, in colaborare cu universitatea din Arizona. Este vorba despre Google Lively, un chat-room virtual, care sigur face o competitie serioasa lumii virtuale Second Life.Potrivit Labzine, Google Lively nu incearca sa copieze produsul celor de la Linden Research Inc (adica Second Life), fiind mai mult un hibrid intre acestia si Google Talk, iar rezultatul v-ar putea convinge sa renuntati la faimosul Y Messenger, si sa incercati varianta Beta de la Google Lively.

Lively incearca sa se integreze in viata ta de zi cu zi, fara a ii lua locul. Daca vrei sa intri in sistem nu o sa ai foarte multe batai de cap pentru ca este foarte simplu: Iti alegi avatarul si implicit esti invitat sa activezi in diferite camere de chat, sau sa iti construiesti tu unapropriei, mobilandu-ti-o dupa bunul plac , din catalogul celor de la Google. Camera ta poate fi deschisa relatiilor amicale sau mai “intime”. Tu trebuie doar sa-ti alegi prietenii, trimitandu-le un mail, insa necesita creearea unui Google ID, asta daca nu folositi deja servicile Gmail.

Un chat room din Lively poate gazdui pana la 20 de persoane si poate fi decorat, sub forma de tablouri, cu video-clipuri de pe YouTube sau poze din Picasa sau Google Photo service. Ca si Second Life, lansat in urma cu 5 ani, Lively le ofera utilizatorilor posibilitatea de a construi personaje 3D care sa le semene si o ambinanta pe gustul lor, adauga Money Channel.Google Lively este disponibil deocamdata doar pentru PC-uri dotate cu Windows, insa versiune Mac nu este departe. Pentru a putea incerca Google Lively, trebuie sa descarcati clientul de pe situl Lively.com. Lively ruleaza in browser (Internet Explorer sau Firefox).

Comparativ cu Google Lively, Second life, este un MMOG - Massively Multiplayer Online Game care simuleaza viata reala, incluzand aici timp si spatiu, forme de relief, teritorii, orase, populatie, societate, economie si divertisment, un simulator de viata intre "The Sims" si lumea trilogiei "The Matrix".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.