IT&C 9 Iulie 2008 05:27
Un computer alimentat de ADN artificial - aceasta ar fi ultima gaselnita pusa in aplicare in domeniul IT de catre o echipa internationala de chimisti.
Cercetatorii explica, potrivit Live Science, ca totul se va intampla datorita crearii primei molecule de ADN formata in intregime din parti artificiale. De mai multi ani in sir, oamenii de stiinta au incercat sa dezvolte versiuni artificiale ale ADN-ului uman, pentru a profita de pe urma capacitatii imense a acestuia de stocare a informatiilor. Pana acum insa, reusisera sa creeze doar ADN capabil sa alimenteze circuite electronice simple.

AND-ul utilizeaza, „in natura“ doar patru elemente primare - numite generic „baze“ - pentru a codifica proteinele pe care organismul le utilizeaza pentru a functiona si a se dezvolta. Cercetatorii reusisera doar sa introduca parti artificiale intr-o molecula. Ce nu le-a reusit altora, le-a reusit japonezilor de la Universitatea din Toyama.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.