IT&C 9 Iulie 2008 10:37
Apple lanseaza vineri, 11 iulie, noul iPhone 3G, in parteneriat cu AT&T. Prima oprire: Statele Unite, unde americanii s-au asezat deja la coada, anunta CNET news.com

Urmatoarea oprire a noului iPhone 3G va fi Marea Britanie, pentru ca in alte tari, lansarea sa aiba loc de abia dupa o saptamana sau doua de la iesirea oficiala pe piata.

Cei care doresc sa cumpere produsul in dimineata lansarii vor fi nevoiti sa efectueze activarea in momentul in care achizitioneaza iPhone-ul, direct din magazinele Apple.

Aceasta strategie urmareste sa ii impiedice pe cei care au cumparat noul gadget sa il decodeze si sa il vanda mai departe, la supra pret, insa le ofera si celor de la AT&T siguranta unor contracte de furnizare Internet wireless pe o perioada de cel putin de doi-trei ani.

Pentru cei care cumpara un iPhone original sau pentru cei care nu sunt clienti AT&T, 3G-ul va costa 199 de dolari (126 euro) pentru versiunea de 8GB si 299 de dolari (190 euro) pentru cea de 16GB, preturile fiind mult mai scazute comparativ cu cele de anul trecut, cu care a iesit pe piata primul model de iPhone.
In schimb, pentru cei care sunt deja clienti AT&T, dar nu si posesori de iPhone, preturile variaza in functie de eligibilitatea fiecarui consumator de a cumpara inca un telefon subventionat.

Pentru doritorii de smartphone-uri care nu sunt eligibili, pretul pentru un iPhone de 8GB este de 399 de dolari (254 euro), iar pentru cel de 16GB, de 499 de dolari (317 euro).

Totusi, chiar daca preturile sunt relativ mai mici fata de cele de anul trecut, planurile tarifare si abonamentele lunare vor fi mult mai ridicate.

Noile telefoane vor fi disponibile numai in magazinele specializate ale Apple si AT&T, drept pentru care aceste magazine au inceput deja sa fie pazite de fanii iPhone din Statele Unite din New York si San Francisco.

Cand vine noul iPhone 3G in Romania?
Orange si Apple au anuntat luna trecuta ca noul model iPhone compatibil 3G va fi disponibil in Austria, Portugalia si Elvetia incepand cu 11 iulie, in Franta din 17 iulie, iar pe celelalte piete din Europa, Orientul Mijlociu si Africa ulterior, in cursul acestui an. Detalii gasiti aici.

Versiunea 3G a iPhone a facut furori inainte de lansare. Detalii gasiti aici.

De ce este iPhone-ul 3G atat de ieftin?
In urma cu doua saptamani, Wall-Street dezvaluia misterul pretului mult mai mic al noului iPhone 3G, in comparatie cu cel al predecesorului sau. Detalii gasiti aici.

Pentru multe detalii despre noul iPhone 3G click aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.