IT&C 9 Iulie 2008 10:10
Un blogger rus a fost condamnat luni, la un an de inchisoare cu suspendare pentru ca a insultat politia in insemnari publicate pe internet, au anuntat agentiile ruse, informeaza NewsIn.

Savva Terentiev, muzician din Siktivkar (Marele Nord rus), a afirmat ca detesta politia si a cerut ca politistii sa fie arsi de vii "ca la Auschwitz", intr-un comentariu scris anul trecut pe un blog, potrivit agentiei RIA-Novosti.

In timpul procesului, Terentiev s-a declarat de mai multe ori nevinovat pentru acest comentariu.

Procurorul Lada Luzan a calificat declaratiile sale drept "act de extremism, din moment ce obiectul incitarii criminale este reprezentat de indivizi care exercita functii pentru protejarea ordinii publice si legilor", scrie si agentia Interfax.

Rusia este criticata frecvent pentru incalcarea libertatii de expresie, iar noul presedinte rus Dmitri Medvedev a promis recent sa construiasca o "societate libera" si sa asigure respectarea drepturilor omului si libertatii presei.

Occidentul spera intr-o politica rusa mai flexibila in domeniul drepturilor si libertatilor odata cu sosirea la putere a lui Medvedev, dupa ce predecesorul sau, Vladimir Putin, a plasat presa sub controlul statului. La 2 iunie, Medvedev a ordonat retragerea unui amendament la legea privitoare la media, care le-ar fi permis autoritatilor sa inchida ziarele vinovate de defaimare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.