IT&C 4 Iulie 2008 05:15
Operatorii europeni de telefonie mobila vor stabili reduceri de preturi la roaming-ul pentru SMS, chiar daca nu au luat aceasta decizie pana la 1 iulie, spun analistii citati de Silicon.com

Pe 1 iulie a fost termenul limita stabilit de comisarul european pentru telecomunicatii, Viviane Reding, pentru industria de telefonie mobila de a reduce pretul la roaming pentru SMS-urile expediate in Uniunea Europeana.

Desi operatorii au facut cateva modificari pentru a reduce costurile la roaming, acestia nu au reusit sa faca reduceri voluntare de pret pentru mesajele text, a anuntat un analist al companiei Informa Telecoms & Media.

In ciuda faptului ca Informa a numit aceasta campanie “ultimele minute de alegere a tarifului” de catre operatori, raportul de cercetare a anuntat ca preturile SMS-urilor au crescut cu 75% fata de anul 2006.

Costurile la roaming au scazut in medie cu 20% fata de aceeasi perioada. Analistii spun ca tendinta de scadere va continua pentru ca multi dintre operatori au lansat o serie de oferte.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.