IT&C 28 Iunie 2008 05:59
O noua generatie de notebook-uri isi face loc pe piata. Modelele au in jur de 1 kg, monitor de 7-10 inci, procesoare destul de puternice, dar, mai ales, costa sub 1.600 de lei.
Pina mai ieri vorbeam despre notebook-uri "mici", gindindu-ne automat la anumite modele Sony sau Flybook. Preturile ridicate plasau produsele respective intr-o "loja" de fite si top-management. Ideea lui Negroponte cu "laptopul de 100 $" a deschis practic linii de productie si design pentru o noua era.

Gama de mini-laptopuri de la Asus (Eee PC) s-a extins deja la citiva membri, iar noi modele apar de la tot mai multe companii. Si piata romaneasca dovedeste receptivitate, dovada stau modelele noi care apar, la care se adauga succesul primului model de Eee PC: peste 9.500 de unitati vindute din luna noiembrie pina in prezent. Mai mult, operatorii Orange si Vodafone includ in oferte de acces mobil la internet modele de minilaptop ale producatorului taiwanez.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.