IT&C 28 Iunie 2008 02:35
Presedintele ICANN, Paul Twomey, a aprobat in cadrul intalnirii de la Paris, de joi, schimbarea regulilor internetului si a precizat ca incepand cu primul trimestru al anului 2009, orice cuvant sau combinatie de litere va putea deveni domeniu de internet, transmite NewsIn.

Intalnirea de la Paris a reunit peste 1.300 de delegati din 130 de tari, iar scopul acesteia a fost acela de a vota cu privire la noile nume de domenii.

"Din 2009, cei 1,3 miliarde de utilizatori de internet vor putea sa acceseze adrese generice folosind drept extensii cuvinte comune precum .dragoste, .ura sau .oras, sau nume proprii", a declarat Paul Twomey.

Acesta a mai precizat ca in caz de litigii, cum ar fi abuzul de nume de marca, care atribuie numele de domeniu dorit va fi refuzat sau stabilit de instanta. Reprezentantii ICANN spun ca, teoretic, orice combinatie de litere va putea fi inregistrata ca domeniu nou, insa va exista un proces independent de arbitrare, pentru cei care au obiectii. Comisia de arbitrare poate respinge nume de domenii, pe motive legate de moralitate si de ordine publica.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.