IT&C 7 Iunie 2008 01:34
Politia a perchezitionat apartamentele a doi tineri care imparteau in retea cateva sute de GB de muzica ilegala.

Dupa ce Aradul a dat acum o luna Romaniei primul infractor acuzat de piraterie muzicala, condamnat la 5 ani si 6 luni de inchisoare, a venit randul politistilor din Bucuresti sa scoata la iveala primii detinatori de muzica ilegala pe Internet. In urma sesizarii Uniunii Producatorilor de Fonograme din Romania (UPFR), politia a perchezitionat locuintele a doi dintre cei mai mari pirati de muzica din Capitala.

S-au adunat aproape 800 de GB de fonograme ilegale, distribuite prin softuri precum ODC si DC++, iar cei doi pirati, Gheorghe Alexandru Tarlescu si Marius Scarlat (cunoscut si sub celebra porecla “andyghost”) s-au ales cu dosar penal.

Gheorghe Alexandru Tarlescu avea la liber pentru descarcat 366 de GB de fonograme, surprinse de UPFR cu ajutorul unor capturi de ecran.

“Uniunea a solicitat ulterior firmei furnizoare de servicii de Internet, careia i-a fost alocata plaja de I.P.-uri din care face parte si cel in cauza, sa comunice politiei cui a fost repartizat acest I.P. si de la ce adresa este folosit”, se arata intr-un comunicat de presa al UPFR pasii urmati pentru a ajunge pe urmele infractorului. In urma perchezitiei si a audierii, Tarlescu si-a recunoscut faptele. Al doilea inculpat, Marius Scarlat, se lauda cu 142 de GB de muzica ilegala atunci cand i-a batut politia la usa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.