IT&C 5 Iunie 2008 02:36
Big Lazy SysAdmin i-a ajutat pe oficiali sa se protejeze impotriva unui atac parolandu-le serverul, dupa ce acestia nu au reusit sa-i raspunda la e-mailurile de avertisment.
Un blogger roman s-a “plimbat” prin datele Ministerului Sanatatii Publice fara probleme, dupa ce a descoperit ca serverul sau de baze de date nu avea parola. Este vorba despre Big Lazy SysAdmin, care, impietrit de descoperirea facuta, a incercat sa contacteze un reprezentant al ministerului pentru a-i atrage atentia asupra gaurii uriase de securitate.

Dupa ce a trimis e-mailuri la lista de contacte de pe site, inclusiv celor care ar fi trebuit sa administreze site-ul ministerului si serverul cu pricina, nu numai ca nu a primit un raspuns, dar mesajele trimise responsabililor cu tehnologia Ministerului Sanatatii s-au intors la destinatar fara a putea fi livrate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.