IT&C 4 Iunie 2008 03:38
Prezent la tirgul Computex (Taipei) vicepresedintele Intel, Maloney Seana anuntat ca vor fi disponibile si noi versiuni ale procesoarelor Atom pentru o noua clasa de dispozitive compacte, usor de folosit, denumite netbook-uri si nettop-uri.
“Convergenta computerelor mobile, a retelelor wireless WiMAX in banda larga si a tehnologiilor high definition, care permit accesarea de capturi video si foto de o calitate superioara pe dispozitive mobile, indica o uriasa oportunitate de dezvoltare”, a aratat Maloney. Netbook-urile sint dispozitive mobile compacte, pe care copiii, cei care utilizeaza Internetul pentru prima data, dar si cei care doresc un PC in plus le pot folosi pentru aplicatii de computing de baza, cum ar fi: rularea fisierelor cu muzica, transmiterea de e-mailuri si navigarea pe Internet.

Maloney a declarat ca utilizatorii doresc sa isi stocheze toate materialele video HD, fotografiile, jocurile si fisierele cu muzica intr-o “biblioteca centrala”, pe care sa o poata accesa de pe dispozitive portabile conectate la Internet, in timp ce sint in miscare. “Internet-ul devine «high-def»“, a declarat Maloney.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.