IT&C 3 Iunie 2008 03:38
China Telecom si compania mama de stat vor plati peste 14 miliarde dolari pentru a cumpara o retea wireless detinuta de grupul China Unicom, intrand pe piata telefoniei mobile in cadrul primului acord dintr-un amplu program de restructurare a industriei chineze a telecomunicatiilor, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Un director din cadrul uneia dintre firmele avizate direct in legatura cu afacerea a declarat pentru Reuters ca grupul China Telecom si compania mama vor plati 100 miliarde yuani (14 miliarde dolari) pentru reteaua Code Division Multiple Access (CDMA), detinuta de grupul din care face parte China Unicom Ltd.

In cadrul unui acord ce urmeaza sa fie publicat, compania mama a China Telecom va plati 60 miliarde yuani, restul urmand sa fie acoperit de unitatea listata, a declarat directorul, cu conditia de a nu fi numit. .

Beijingul a publicat un mult-asteptat plan de restructurare pentru sectorul de telecomunicatii in valoare de mii de miliarde dolari, propunand fuzionarea celor mai mari companii din sector in trei jucatori ce sa ofere servicii complete, in cadrul unui program ce este considerat cea mai mare reorganizare industriala din lume.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.