IT&C 3 Iunie 2008 03:36
Versiunea imbunatatita a iPhone-ului va fi lansata pe 9 iunie de catre parintele Apple, Steve Jobs. Pe langa tehnologia 3G incorporata, se asteapta ca acesta sa includa un sistem GPS si alimentare cu energie solara.

Apple va prezenta generatia a doua de iPhone luni, 9 iunie, in cadrul conferintei anuale WWDC (Worldwide Developers Conference), dedicata programatorilor pe sisteme Apple. Misiunea ii va reveni lui Steve Jobs, care va tine un discurs la deschiderea evenimentului. Noul telefon isi va face aparitia pe piata imediat dupa lansare, si nu tocmai la sfarsitul anului, cum se vehiculase initial, informeaza site-ul gizmodo.com, care citeaza o sursa implicata in eveniment.

A doua versiune de iPhone va avea montata pe fata aparatului o a doua camera, care va facilita video-apelurile, posibile gratie tehnologiei 3G. Aceasta permite transferuri de date la viteze mult superioare celor de care este capabil iPhone-ul clasic.

Asta inseamna melodii downloadate mai rapid, poze si filmulete urcate intr-o clipita pe site-uri precum MySpace si Facebook. O companie australiana de telefonie mobila promite chiar ca noul iPhone va sti sa se foloseasca de cea mai noua tehnologie de transfer de date, numita HSDPA, oferindu-le utilizatorilor acces la Internet la viteze duble fata de cele mai rapide conexiuni britanice casnice in regim broadband.

O alta noutate, care in prezent are doar stadiul de zvon, este alimentarea cu energie solara. Potrivit publicatiei „The Times“, ecranul mare al iPhone-ului nu va fi folosit doar pentru a controla prin atingeri functiile telefonului, multumita tehnologiei multi-touch, ci va adaposti si o serie de panouri solare, situate sub afisajul LCD. Durata de viata a acumulatorului va fi astfel mult imbunatatita, iar fitele se vor putea ascunde in sfarsit dupa o explicatie practica, atunci cand etalarea noilor iPhone-uri va transforma terasele autohtone in galerii digitale. Alte aplicatii incluse despre care umbla vorba sunt jocurile controlate cu ajutorul accelerometrului inglobat in telefon, pe model asemanator gamepad-urilor consolei Wii a celor de la Nintendo, precum si un sistem de pozitionare globala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.