IT&C 31 Mai 2008 04:22
Un panou central porneste aparatul de aer conditionat sau pune in functiune camerele de supraveghere. De la acelasi ecran alegi muzica in camere si potrivesti intesitatea luminii in functie de sonoritati.

La Intel Developer Forum 2005, Don MacDonald (ge­neral manager Intel Digital Home Group) spunea despre Casa Digitala ca nu este definita prin forma, dimensiuni sau am­plasare, iar oportunitatile conceptului nu sint limitate la utilizarea unui singur aparat electronic.

Marii jucatori din zona IT&C au venit cu diverse proiecte pentru “Casa Digitala”, existind si o alianta a companiilor pentru promovarea acestui concept. In fond, amplasarea in locuinta a unui sistem prin care sa fie controlate diverse echipamente electrice si electronice face parte din evolutia tehnologiilor. Ca si in alte situatii, pretul are un rol decisiv in “popularizarea” tehnologiei. In acest caz, pietele de succes sint in Asia, in Emirate si in SUA, iar China a devenit o importanta tinta pentru producatorii din acest domeniu. De altfel, LG a semnat recent un contract cu dezvoltatorul chinez, grupul KunHe, pentru a implementa tehnologia HomeNet in 6.000 de apartamente.

Grupul construieste in prezent apartamente in principalele orase din Zhejiang, noua zona de lux a Chinei. HomeNet este numele sub care firma coreeana dezvolta sistemul Digital Home si, in functie de complexitatea implementarii, exista varianta Basic si Premium. Sistemul poate conecta la un server atit electronicele (inclusiv telefonie VoIP), cit si electrocasnicele sau camere video de suprave­ghere.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.