IT&C 15 Mai 2008 11:55
SKIN a adus in Romania Casio EX-F1, cel mai rapid aparat foto digital din lume, distins, totodata, cu premiul Best Imaging Innovation 2008, primit din partea prestigioasei organizatii Technical Image Press Association (TIPA).
Primul aparat foto digital din seria EXILIM Pro, EX-F1, a fost creat de catre Casio pentru a oferi cea mai avansata tehnologie pentru un aparat foto digital din afara categoriei D-SLR. Cu toate acestea, multe dintre caracteristici il fac sa para mai mult un D-SLR decat un aparat foto digital compact. EX-F1 poate sa captureze in rafala pana la 60 de fotografii/sec, la rezolutia maxima de 6 MP, sa inregistreze filme in format Full HD, cu 60fps, sau la o rezolutie mai mica cu pana la 1200fps, surprinzand miscari insesizabile ochiului uman.

De asemenea, EX-F1 poate sa apropie de pana la 12 ori, sa redea cu incetinitorul pe monitorul de 7cm imaginile capturate extrem de rapid, cu ajutorul tehnologiei Slow Motion View, si sa fotografieze cu blit de pana la 7 ori pe secunda, folosind functia Rapid Flash. Pentru fotografierea in spatii iluminate mai slab, EX-F1 permite si capturarea de cadre cu o sensibilitate de pana la ISO1600.

Toate aceste tehnologii se bazeaza pe noul senzor CMOS si pe procesorul LSI ultrarapid implementate de catre Casio la EX-F1. Acestea permit capturarea imaginilor la viteze extrem de mari, atat in modul rafala, cat si in format video, si in acelasi timp ofera o claritate sporita prin intermediul tehnologiei de stabilizare mecanica a imaginii, DSP Anti Shake.

Se pot captura 60 de fotografii timp de o secunda, dintr-o singura apasare, sau 5 fotografii pe secunda timp de pana la 12 secunde.
Inregistrarea video poate fi setata pe rezolutie Full High Definition, 1980x1080 la 60 fps, sau la rezolutii mai mici pentru a captura cu incetinitorul la 300, 600 sau 1200 fps. Butonul special pentru filmare porneste captura video in modul dorit, HD, normal sau cu incetinitorul, fara a selecta mai intai modul video.

EX-F1 dispune atat de mod macro, obiectivul putand focaliza de la o distanta minima de 5cm de la suprafata fotografiata, cat si de focalizare si expunere manuala, pentru cei care doresc o libertate mai mare atunci cand fotografiaza.

Fotografiile si filmele pot fi urmarite pe ecranul LCD de 7cm al lui EX-F1, dotat cu tehnologia Super Clear, care permite o vizibilitate foarte buna chiar si in lumina puternica. Daca s-a declansat modul rafala, ecranul poate reda cu ajutorul tehnologiei Slow Motion View cadrele capturate cu incetinitorul, pentru a putea observa mai bine miscarile foarte rapide care au fost fotografiate si care nu sunt vizibile cu ochiul liber.EX-F1 este dotat de asemenea cu toate tehnologiile obisnuite deja pentru aparatele foto digitale de la Casio: functia Best Shot, de detectare automata a celui mai bun moment de capturare a imaginii, functia Face Detection, pentru focalizarea automata pe chipurile celor fotografiati, functia Prerecord, de inregistrare automata inca dinaintea momentului in care se apasa declansatorul, si modul de capturare Youtube, care permite postarea facila a fimelor capturate pe Youtube.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.