IT&C 6 Mai 2008 04:24
Cele mai mari companii din lume care ofera servicii de externalizare au cifre anuale de afaceri de aproximativ 1,7 miliarde de dolari provenite din vanzari si au o forta de munca anagjata de circa 27.000 de anagajati in lume, potrivit datelor publicate de Asociatia Internationala a Profesionistilor in Externalizare (IAOP).

Directorul companiei Class IT, Bogdan Tudor, este de parere ca decizia externalizarii unor servicii realizate in interiorul companiei catre o firma specializata aduce beneficii tangibile imediat.

“Beneficiile financiare ajung, conform studiilor de specialitate, la reduceri de pana la 30% prin eliminarea costurilor cu taxele pe salarii, de recrutare si training. Costurile intangibile sunt ceva mai greu de calculat financiar, valoarea acestora fiind nepretuita pentru o afacere”, a declarat, pentru Wall-Street, directorul Class IT.

Externalizarea, denumita si outsourcing, se refera la delegarea unor sarcini sau obiective unor segmente organizationale apartinand unor entitati externe, care ofera un raport pret calitate mai bun sau detin expertiza in domenii specializate. Externalizarea poate cuprinde un spectru larg de activitati, de la procese operationale (de exemplu livrarea de produse) si pana la functiuni ale firmei. Practic, o companie se concentreaza pe activitatile cheie, unde detine deja un avantaj competitiv sau incearca sa se impuna, iar activitatile din afara core-business-ului devin tinta pentru externalizare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.