IT&C 6 Mai 2008 04:09
Nu exista nici o legatura evidenta intre criminalitatea juvenila si pasiunea pentru jocurile agresive, sustin doi psihiatri de la Centrul de Sanatate Mintala si Media din Massachusetts.

Medicii Lawrence Kutner si Cheryl Olson acuza, intr-un volum recent, superficialitatea si prejudecatile cercetatorilor care intretin isteria legata de asa-zisele efecte negative ale jocurilor violente asupra mintilor copiilor. Cei doi psihiatri de la Centrul pentru Sanatate Mintala si Media din Massachusetts sustin ca nu exista o cauzalitate directa intre jocurile digitale agresive si exploziile de violenta juvenila. „Descoperirile autorilor sunt surprinzatoare si chiar tulburatoare.

Neavand de indeplinit nici un fel de agenda, cercetarile nu dau dreptate nici alarmistilor, dar nici industriei jocurilor video“, se afirma pe site-ul de promovare a cartii „Grand Theft Childhood. The Surprising Truth About Violent Videogames“, lansata acum doua luni in SUA.

„Lumea ar trebui sa inceteze sa-si mai faca atatea griji pentru copiii care se joaca tot timpul pe calculator sau pe consola. Potrivit concluziilor studiului nostru, lucrurile stau pe dos: copiii care au probleme acasa ori la scoala sunt tocmai cei care nu au nici o legatura cu jocurile video“, spune Olsen in editia online a revistei „Der Spiegel“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.