IT&C 3 Mai 2008 02:32
Epoca digitala afecteaza negativ atat presa, cat si mediul academic.

Presa si mediul academic european se dezvolta intr-o directie gresita, considera mai multi analisti ai acestor domenii. Presa publica de cele mai multe ori materiale irelevante (non-stiri) sau nedocumentate, in timp ce nivelul invatamantului scade direct proportional cu extinderea informatiei de pe internet.

Posibilitatea de a gasi la orice moment al zilei, printr-un singur click pe internet, informatii din toate domeniile, influenteaza atat calitatea presei, cat si cea a invatamantului european. Principala problema consta insa in faptul ca, de cele mai multe ori, informatia este fie incorecta, fie lipsita de importanta.
Internetul influenteaza negativ atat studentii care se pregatesc de pe "wikipedia", cat si jurnalistii care scriu materiale lipsite de importanta, asa cum a fost nebunia cu virusul "Y2K" despre care se spunea ca in 2000 ar putea sa duca la sfarsitul lumii.

Stiri plate de pe Glob

Nick Davies, un jurnalist de investigatie britanic, a socat intreaga lume in martie, cand a publicat "Flat Earth News" o carte devenita bestseller, in care prezinta declinul presei scrise odata cu aparitia si dezvoltarea internetului. Davies sustine ca majoritatea jurnalistilor din Marea Britanie petrec foarte putin timp pentru investigarea unui subiect.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.